tiistai 24. maaliskuuta 2020

Varjoliitoreissu Marokkoon 2020, paluu.

Gumball Marokko. Aikaisen aamupalan jälkeen pakkasimme tavarat autoon ja lähdimme lentokenttää kohti. Matkalla Tapio soitti aspan auettua ja jonotti tunnin lippumuutoksen tekemisen kartoittamiseksi. Lopulta Tapiolle vastattiin ja meille kerrottiin, että muutos mahdollista ja maksamme erotuksen mahdollisesta lippuluokan korotuksesta. Nyt vain niellään kilometrejä mahdollisimman tehokkaasti, että pääsemme kentälle wifin ääreen maksamaan sekä vahvistamaan lippumuutokset. Kilometrejä nieltiinkin niin tehokkaasti, että asiaa ihmeteltiin jälleen oikein kahden siististi pukeutuneen herrasmiehen toimesta. Tällä kertaa selvisimme 150 dirhamilla ja saimme vielä sen kirjallisen dokumentin muistoksi, mikä viimeksi jäi uupumaan. Pääsimme kentälle ilman muita ylimääräisiä pysähdyksiä ja auton aiempi palautuskin oli sovittuna siihen mennessä, että meitä oltiin vastalla. Auton luovutuksen jälkeen suuntasimme wifi-verkon piiriin.

Tiedä sitten millainen tunnustus tuli allekirjoitetuksi.

Veskukin löytää tiensä terminaaliin.

Terminaalihoitoa. Kentän wifiin päästyä löytyi luvattu sähköposti maksulinkkeineen nopeasti. Maksuyritykset torppaantuivat siihen, että tunnuslukukorttia ei joko ollut mukana tai tunnuslukusovellus ei suostunut toimimaan. Hankaluuden teki myös se, että kerran yritettyäsi maksua läpi, niin uutta yritystä ei saanut, ellei kirjautunut uudelleen kentän verkkoon toisella sähköpostiosoitteella. Tapio sai maksun läpi muiden vielä yrittäessä takuta lippua itselleen. Tässä vaiheessa Tanskasta soitettiin, että mitä tehdään lippujen kanssa, kun ainoastaan Tapion suoritus näkyy heillä. Tässä vaiheessa sovin, että vaihtaa nyt Tapion lipun ja yritämme saada muita läpi koko ajan. Yritykset maksun läpi saamiseksi torppasivat jatkuvasti ja kestivät hitaan netin vuoksi. Chek in aukesi ja virkailija kyseli Helsinkiin meneviä matkustajia. Vaikka lippu oli vasta Japella sekä Tapiolla, niin menimme kaikki jonottamaan siinä uskossa, että nousemme samaan koneeseen. Jono lyheni maksujen läpimenoja yrittäessä ja pikkuhiljaa alkoi maksuja mennä läpi yksitellen, jolloin puhelimeen tuli varmistusviestejä läpi menneistä muutoksista. Päästyäni tiskille oli vielä yksi lippu saamatta. Tiskillä ei kuitenkaan heidän mukaansa voitu tehdä mitään lippumuutosten suhteen, joten yksi lippu oli vielä saatava muutettua. Tässä vaiheessa tuli mieleen, että jos linkin lähettää jollekkin Suomeen, niin tämän linkin kautta lippu saataisiin maksuun. Tämä ei tietenkään tullut heti alkuun mieleen, jolloin olisi selvitty vähemmällä takkuamisella. Näin saatiin vielä viimeinenkin lippu maksuun ja kaikille oli paikat paluulennot bookattuna.

Muutama muukin yrittää maasta ulos.

Lippu hallussa.

Ei tarvinnu ruveta käytettyjen kameleiden kauppiaiksi.

Hammashoitaja mukana lennolla?

Itsekkäitä varjoliitäjiä.
Kohti karanteenia. Lento oli ylimääräinen rescue-lento, joten lennon tarjoilut rajoittuivat veteen sekä kehviin tai teehen. Tarjoilujen rajoittuneisuudesta huolimatta, olivat pari tuttua kaverusta onnistuneet saamaan jostain itselleen muutakin juotavaa, joten ei reissupäivääkään ilman kännejä. Paluulennolla olisi ollut vielä tilaa, mutta väkeä oli nyt palatessa enemmän kuin mennessä. Koneen saavuttua Helsinkiin oli kenttä melko autio ja tyhjä. Ainoat kentällä liikkuvat meidän lentolaisten lisäksi, näytti olevan vain henkilökuntaa ja hekin näyttivät lähinnä odottelevan jotain. Kerrankin tarkistukset ja laukkujen saamiset tapahtuivat nopeasti ja tuota pikaa olimmekin kentän Burger Kingissä tilaamassa iltapalaa kertaamassa viikon lentokokemuksia. Joka päivä joku oli ilmassa ja Japekin sai yhdellä lennolla lähes 2 tuntia tiimaa. Maakäsittelyharjoitusta tuli myös viikon aikana sekä maakäsittelyn tärkeys nousi esiin starttien osalta, kun hinauspaine ei ollut auttamassa ilmaan lähtöä. Kaikilla jäi reissusta positiiviset fiilikset, vaikka se olikin ennekoitua lyhyempi. Nälkä lentämiseen Marokossa jäi vielä porukalle ja puheissa oli jo suunnitteilla uusi reissu vuoden kuluttua, mikäli Coronasta selvitään. Kotona tästä vaan ei taida kukaan meistä vielä hetkeen ottaa puheeksi.

Herra-X odottelee A:ta, B:tä tai C:tä.

Tapion karanteenieväät.

2 kommenttia:

  1. Face palm. Karanteenissa ja heti Burger Kingiin. Vamoja päälle nyt. Tsiisus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mikä olisi mielestäsi ollut lentokentällä sijaitsevaa ruokapaikkaa parempi vaihtoehto, Flamingon hese?

      Poista